Retro game heaven

για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16-bit.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Pirates! (Gold)

Warning: Πρόκειται για ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια action/simulation/open world. Το φορτώνετε και 'παίζετε λίγο'. Το λίγο πάει άνετα μέχρι ξημερώματα και με θολό το μάτι. 

Πάμε απ' την αρχή. Το παιχνίδι το έφτιαξε ο Sid Meier για την Microprose το 1989. Στο παιχνίδι ξεκινάς με τη δυνατότητα να γίνεις είτε πειρατής είτε κυνηγός πειρατών, είτε ακόμα και έμπορος αλλά ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλο μας. Έμπορος. Ποιος φλούφλης θέλει να γίνει έμπορος; Το παιχνίδι θέλει attitude. Θέλει να μπεις στο παιχνιδάδικο με το γιαταγάνι στα δόντια, τον παπαγάλο στον ώμο και να πετάξεις στον υπάλληλο ένα 'Yaaaar' αρπάζοντας το παιχνίδι μέσα απ' τα βρωμόχερά του τονίζοντας του ταυτόχρονα πόσο τυχερός είναι που δε βίασες κι όλο του το σόι. Ακούς εκεί έμπορος.


Aπο πού να ξεκινήσεις και τι να πρωτοπείς γι' αυτό το αριστούργημα... Αναφέρεται στη χρυσή περίοδο των πειρατών από το 1560 ως το 1680 περίπου. Ξεκινάς ως καπετάνιος διαλέγοντας την εθνικότητα σου και τους εχθρούς σου κατ' επέκταση... Θα αποκτήσεις πλοία, δόξα, θα βρεις τη χαμένη σου οικογένεια, θα παντρευτείς κι αν έχεις πετύχει θα τελειώσεις την καριέρα σου σα δούκας ή βαρώνος... 



Το παιχνίδι δεν έχει στην ουσία σενάριο - κι αυτό είναι το πιο δυνατό του σημείο. Μπορείς να επιτεθείς σε οποιονδήποτε, αρκεί να ξέρεις τις συνέπειες... Δεν είναι εύκολο να σου ρίχνουν τα κανόνια σε όποιο λιμάνι και να πλησιάσεις ενώ χρειάζεσαι επισκευές και πλήρωμα... Πρέπει πάντα να σκέφτεσαι με άξονα την πολιτική και τη διπλωματία ανάμεσα στις χώρες. Πρέπει επίσης να αξιοποιείς κάθε πληροφορία. Αν μάθεις ότι μια πόλη δέχτηκε επίθεση Ινδιάνων δεν θα ήταν καλός στόχος για σένα μια και τα λάφυρα θα είναι λίγα.



Θα σε 'τεσταρει' σε πολλα σημεια. Θέλει στρατηγική και καλο μυαλο αλλα και καλο συντονισμο στην ξιφομαχία... Πρέπει επίσης πάντα να προσέχεις τον άνεμο και τον καιρό, ειδικά στις ναυμαχίες...

Είναι πραγματικά δύσκολο να σας εξηγήσω, για όσους δεν το έζησαν, τι ήταν αυτό το παιχνίδι στον καιρό του - κάτι που συζητιόταν όσο σήμερα το Warcraft.. Όπως και να χει ο κόσμος του και οι περιπέτειες του είναι ακόμα τόσο ελκυστικές όσο τότε, ειδικά στην έκδοση Gold! που είναι αυτή για την οποία μιλάμε.



Στο dropbox έχω ανεβάσει το παιχνίδι αλλά και το αυθεντικό manual του παιχνιδιού (ξεκοκκαλίστε το... ) μαζί με τον απαραίτητο πειρατικό χάρτη... Μπορείτε να τα κατεβάσετε από δω:



Το παιχνίδι θα τρέξει χωρίς προβλήματα μέσα από D-Fend Reloaded. Όσοι δεν διαβάσατε το προηγούμενο πόστ που αναφέρεται στο πως να τρέξετε όλα τα ρετρό παιχνίδια...αίσχος!
Το τονίζω γιατί έχει και install και θα σας ζορίσει ίσως στο DosBox... Απλά πετάξτε το ζιπαρισμένο στο παράθυρο του Reloaded με τον τρόπο που αναφέρω εδώ:


Καλή διασκέδ-... χμμ... ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons