Retro game heaven

για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16-bit.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ghosts 'n' Goblins



ή αλλιώς... Καρατζάς. Γιατί; Ήταν πάντα το αγαπημένο παιχνίδι του αδερφού μου (το έλιωνε στην κυριολεξία) για το οποίο πίστευε ότι ο ήρωας μοιάζει με ένα φίλο του που τον λένε Καρατζά. Οπότε ήταν κλασσική ατάκα το 'πάω να παίξω Καρατζά'.

Το παιχνίδι ειναι η Christine των videogames. Θέλει αίμα. Θέλει λεφτά. Θέλει να σε κάνει να χάσεις. Να υποφέρεις. Να σε ταπεινωσει. Μετά να σου δώσει λίγες ελπίδες μόνο και μόνο για να τις τσακίσει αργότερα. Θεωρείτε το δεύτερο δυσκολότερο game που έχει βγει ποτέ από το gametrailers.com. Θεωρείται απ' τα διαμάντια της Capcom με πωλήσεις.... (κρατηθείτε..) 4.4 εκατομμύρια...



Στο πρώτο χτύπημα ο Arthur-Karatzas χάνει την πανοπλία του και στο δεύτερο την πίνει (για να το πω ποιητικά). Φυσικά αν την πιεις ξαναγυρίζεις στην αρχή του επιπέδου εκτός κι αν έχεις προχωρήσει πέρα από τα μισά. Έχει και χρόνο για κάθε ζωή οπότε όταν τελειώσει ο χρόνος χάνεις... 



Το τελικό boss (χαχα, ποιο; ) μπορείς να το νικήσεις μόνο με το cross weapon. Αν δεν το εχεις σου λεει οτι πρέπει να ξαναπαιξεις τώρα το Round 5 και το Round 6 για να πάρεις το Cross Weapon. Οταν νικησεις το τελικό boss (χαχα) σου λέει ότι όλο αυτό που έκανες ήταν μια παγίδα σχεδιασμένη από τον Satan. Σε ξαναβγάζει στην αρχή του παιχνιδιού, σε ανεβασμένο επίπεδο δυσκολίας και πρέπει να το ξαναπεράσεις όλο για να φτάσεις στο πραγματικό final battle.


Το παιχνίδι απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ, απο χειρισμό, από gameplay, γραφικά, ήχο, τα πάντα! Έψαξα παντού και βρήκα ένα φοβερό remake (κυκλοφορουν παρα πολλα και αθλια) που ειναι το ιδιο με το κανονικο, και τρεχει σε windows χωρις να χρειάζεται εξομοιωτή! Go get it!!!


2 σχόλια:

Nick S είπε...

Δεν ήξερα ότι το παιχνίδι το ξαναπαίζεις. Μονο την πρώτη πιστα είχα περάσει. Με εκνεύριζε οτιδήποτε δε μπορούσα να παίξω για παραπανω από 5-10 λεπτά. Το μόνο του μείον ηταν μονο η δυσκολία.

salingaros είπε...

πολυ πολυ καλο παιχνιδακι
για την εποχή του...και σε όσους άρεσαν τα επικά εργα...'η τα θρίλερ.

την σήμερον ημέρα η ταινίες γίνονται παιχνίδια η εξελίσσονται παράλληλα

αλλά τοτε ήταν κατι νεο
διαφορετικό περα απο τουβλάκια ξύλο και ποδοσφαιρακια... είχε σαν να λέμε ενα σενάριο...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons