Retro game heaven

για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16-bit.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Beneath a Steel Sky



Το όνομα σου είναι Robert Foster. Η Γη έχει σχεδόν καταστραφεί και το αυτό που έχει απομείνει είναι γιγάντιες πόλεις ιδιοκτησία των επιχειρήσεων με χιλιόμετρα ερήμου ανάμεσα τους, ένας τόπος γνωστός ως the Gap. 



Σε ονόμασαν έτσι από ένα κουτάκι αυστραλέζικης μπύρας Foster's που βρέθηκε κοντά σου όταν σε βρήκαν. Σε μάζεψε μια οικογένεια και σε ανέθρεψε, θετοί σου γονείς (foster parents... λογοπαίγνιο επίσης για το Foster). Σε έμαθαν οσα χρειάζεσαι για να επιβιώσεις, και σου δίδαξαν πως να φτιάχνεις πράγματα. Σύντομα έφτιαξες ένα ρομποτάκι, τον Joey που μιλάει και σκέφτεται.



Η προσωπικότητα του Joey βρίσκεται πάνω σε μια μικρή πλακέτα κι έτσι μπορεί να μπαίνει σε πολλά διαφορετικά 'σώματα', αρκεί να μην πάθει κάποια ζημιά η πλακέτα. Αυτο τον κανει ιδιαίτερα ευέλικτο σε δύσκολες καταστάσεις... Το παιχνίδι ξεκινάει με ένα φοβερό κόμικ που δείχνει πως ολόκληρη η φυλή σου εξολοθρεύεται από τους στρατιώτες της Union City που έστειλε με εντολή του ο υπολογιστής LINC ο οποίος 'τρέχει' όλη την πόλη...



Οι απαγωγείς αρνούνται να δώσουν οποιαδήποτε εξήγηση στον Foster όμως το ελικόπτερο παθαίνει βλάβει και πέφτει στο πάνω επίπεδο της πόλης. Επιβιώνεις και φεύγεις τρέχοντας από τον τόπο της συντριβής. Κρύβεσαι από τους διώκτες σου σε μια μονάδα ανακύκλωσης και κρύβεσαι εκεί. Το παιχνίδι ξεκινάει...  



Με λίγο λόγια αυθεντικό cyberpunk από την Revolution Software το 1994. Οι κριτικές του σε οποιοδηποτε gaming site δύσκολα θα πέσουν κάτω από το 95%. Σενάριο, εξαιρετικοί γρίφοι, δεμένοι ατμόσφαιρα, έξυπνοι NPC που κινούνται αυτόνομα στην πόλη (αν και όχι τόσο όσο στο Lure of the Temptress της ίδιας εταιρίας). Το παιχνίδι είναι πραγματικά ένα διαμάντι. 

Και το καλύτερο; Δίνεται πλέον ΔΩΡΕΑΝ σαν freeware! Στο λινκ που σας δίνω μπορείτε να βρείτε και την έκδοση που είχε βγεί σε δισκέτες (7.3 mb) και την έκδοση σε CD (67 mb) που είναι σαφώς ανώτερη με διαλόγους και ήχο κτλ. Βρείτε το εδώ.


Aν αποφασίσετε να κατεβάσετε την CD version θα σας πρότεινα να την τρέξετε μέσα από τον περίφημο εξομοιωτή ScummVM που κάνει εγκατάσταση εύκολα κι έχει φτιαχτεί ειδικά για να τρέχει αυτά τα παιχνίδια και που τον βρίσκετε εδώ:

Kατεβάστε τον Windows installer (5.5 mb) εκτός κι αν έχετε άλλο λειτουργικό και καλό Σ/Κ...


2 σχόλια:

Nick S είπε...

Το'χω παίξει σε Α500, Mac των 90'ς, PC, iPAC με windows CE και android... Η πρώτη φορά που το είδα ήταν σε A500 βεβαίως! Σουπερ παιχνίδι!

ΛΥΚΟΣ είπε...

Οντως!! Μοναδικη ατμοσφαιρα και σεναριο!

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons