Retro game heaven

για παιδιά ηλικίας από 8 έως 16-bit.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

D-Fend Reloaded

Επειδή υπάρχουν αρκετά παιχνιδάκια που περιμένουν ν' ανέβουν και πολλοί μπορεί για κάποιο λόγο να κολλήσετε με το DosBox, ας δούμε και τον πιο εύκολο τρόπο που λέγαμε.

Αυτός δεν είναι άλλος απ' το D-Fend Reloaded που παίζει το ρόλο ενός 'frontend', μιας βιτρίνας ας πούμε για το DosBox που αναλαμβάνει όλη τη βρώμικη δουλειά! Να πω ότι αν κατεβάσετε το D-Fend Reloaded δε χρειάζεται να ασχοληθείτε καν με DosBox μια και το κατεβάζει μαζί και το εγκαθιστά από μόνο του!


Κατ' αρχήν έχετε τα παιχνίδια σας σε ένα φάκελλο, πχ. DosGames. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συμπιέσετε κάθε αρχείο σε rar ή zip γιατί τέτοια αρχεία διαβάζει το D-Fend, συμπιεσμένα.

Κατόπιν κατεβάζετε το D-Fend και το κάνετε εγκατάσταση, είναι freeware και το βρίσκετε εδώ:


Tρέχετε το πρόγραμμα και μετά το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε το συμπιεσμένο αρχείο του παιχνιδιού σας και να το σύρετε μέχρι το κεντρικό του παράθυρο. Αυτό είναι όλο! Αν χρειάζεται install τότε θα το κάνει μόνο του!



Αν τα έχετε κάνει όλα σωστά, με ένα διπλό κλικ στο όνομα του παιχνιδιού σας στο παράθυρο του D-Fend το τρέχετε σε full screen. Επίσης μπορείτε να το βάλετε να ψάξει ένα φάκελλο και να προσθέσει μόνο του όλα τα παιχνίδια που θα βρει εκεί.

Πάμε τώρα στα ακόμα πιο ωραία κόλπα. Όσο παίζετε μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

Με Ctrl + F5 παίρνετε screenshot που το εμφανίζει αυτόματα όταν κάνετε κλικ στο παιχνίδι.
Με Ctrl + F6 αρχίζει να ηχογραφει τη μουσική και με δεύτερο πάτημα σταματάει.
Με Ctrl +Alt + F5 αρχίζει να γράφει video και με δεύτερο πάτημα σταματάει.

Φυσικά μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα αλλά σκοπός μου δεν είναι να τα αναλύσω όλα, αλλά να σας δώσω ένα εύκολο τρόπο να παίξετε πολλά παιχνίδια που περιμένουν στην ουρά... Εγκαταστήστε το και τσεκάρετε το με το Prince of Persia που σας έδωσα πριν, γιατί τα επόμενα θα χρειαστούν έτοιμο το έδαφος.... Πάρτε και λίγη ξηρά τροφή κι ετοιμαστείτε...

Αν κάτι δε δουλέψει... εδώ είμαστε!

2 σχόλια:

Nick S είπε...

Ξεκίνησε ως Defend πριν 7-8 χρόνια. Ο τυπος που το εφτιαχνε, το παρατησε και εδωσε τον κωδικα στο κοινό.Και καποιος αλλος το ανελαβε προσθέτοντάς του το Reloaded για να ξεχωρίζει από την αρχικη εκδοση.

ΛΥΚΟΣ είπε...

Σωστός ο Rygar!

Ας ειναι καλα κι ο τυπος ο αρχικος κι ο τυπος ο μετεπειτα γιατι χαρη σε τετοιους τρελαμενους τυπους μπορουμε κι απολαμβανουμε τα παιχνιδακια...

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Best Buy Printable Coupons